Miskolc en Lillafüred

Miskolc en Lillafüred

Grote kans dat de namen Miskolc en Lillafüred je weinig zeggen. Als dat zo is willen wij je er graag wat meer over vertellen. Het Noord-oosten van Hongarije is namelijk een gebied waar niet heel veel mensen naar toe reizen. Toch kun je in het Noord-oosten genieten van een aantal bijzonder zaken.

Miskolc
Naast Boedapest, de hoofdstad van Hongarije, kent Hongarije nog een aantal andere grote steden. Miskolc is ook één van zulke steden. De stad ligt in het Noord-oosten van Hongarije en heeft zo’n 170.000 inwoners. Het is een enorm grote stad met een aantal bijzonder elementen. Zo vind je aan de rand van de stad het toeristische Lillafüred, een gebied met prachtige bergen en natuur. Als je van wandelen houdt is het zeker de moeite waard om er een bezoek aan de brengen. Je vind er meerdere hotels en plekken om te overnachten.
Het centrum van Miskolc is ook zeker het bezoeken waard. Je kunt door de hoofdstraat lopen en gezellig shoppen, of je gaat lekker wat drinken bij één van de barretjes of restaurants die je in het centrum kunt vinden.

Barlangfürdő
De Barlangfürdő is een zwembad in een grot. Een hele bijzondere plek waar je echt een keer geweest moet zijn. De grot is omgetoverd tot een prachtig en luxe zwembad met alle faciliteiten die je nodig hebt. Om je een idee te geven van dit prachtige zwembad kun je het beste het volgende filmpje bekijken. Zo kun je zien hoe bijzonder dit zwembad eigenlijk is!