Boedapest

Boedapest

De hoofdstad van Hongarije is Boedapest, een enorme stad met eindeloze mogelijkheden. Als je nog nooit in Boedapest bent geweest dan is het echt de moeite waard om een keer een bezoekje te brengen aan deze stad. Je kunt er uren rondlopen door leuke straatjes. In deze straatjes vind je allerlei leuke winkeltjes waar je terecht kunt voor de alledaagse zaken maar ook voor echte Hongaarse specialiteiten.

Túró Rudi
Een hele bekende specialiteit is de Túró Rudi, een lekkernij die alleen in Hongarije verkrijgbaar is. Het is een soort chocolade bar met een wit goedje erin, de zogenaamde túró. Túró is gemaakt van kaas, maar we kennen het in Nederland niet. Als je in Hongarije bent moet je het echt een keer uitproberen. Een Túró Rudi kost zo’n 75 cent, veel hoef je er dus niet voor te betalen.

Bezienswaardigheden
Naast de lekkere specialiteit waar we het net al even over hadden kun je in Boedapest terecht voor een aantal prachtige bezienswaardigheden. Zo heeft de stad enkele bruggen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook kun je een bezoek brengen aan de Vaci utca, DE winkelstraat in Boedapest. Als je van winkelen houdt is deze straat perfect, je vind er tientallen winkels terug. Zo kom je er bekende winkels tegen zoals H&M en de ZARA, maar ook specifieke Hongaarse winkels. Naast de winkels wordt je uitgenodigd om te eten bij één van de restaurants in de straat. Voor een klein bedrag (voor Nederlandse begrippen) kun je heerlijk uit eten. Zo kun je voor een euro of 10 een compleet hoofdgerecht bestellen.

Gellértheuvel
Een plek die je niet kunt missen is de Gellértheuvel, een heuvel die 300 meter hoog is en die door veel toeristen wordt beklommen. Vooral ‘s avonds is deze heuvel de moeite waard om te beklimmen. Op de top heb je namelijk een prachtig uitzicht. Je kunt genieten van een mooi verlicht Boedapest.

Wil je alvast een voorproefje van Boedapest ervaren? Bekijk dan de onderstaande video en geniet!