Balatonmeer

Balatonmeer

BalatonHet Balatonmeer is naast Boedapest ook een enorm populaire bestemming. Het meer is maar liefst 592 km² groot. In de zomer komen er tienduizenden toeristen op het meer af. Het voordeel van Hongarije is het landklimaat. In de zomer kun je dus genieten van heerlijke temperaturen. Zo kan het zomaar een paar weken lang 33 graden zijn elke dag. Aan de linkerkant zie je een foto van het Balatonmeer. Je kunt wel zien dat het een enorm groot meer is. Kortom, je hebt genoeg ruimte om er lekker te gaan zwemmen in de zomer!

Siófok
Heb je wel eens gehoord van de plaatsnaam Siófok? Deze plaats ligt aan het Balatonmeer en is één van de meest bekende plaatsen aan het meer. Ook veel Nederlanders reizen af naar deze mooie plaats. Je kunt overdag heerlijk genieten door te liggen aan het meer of lekker te zwemmen in het Balatonmeer. Ook vind je enorm veel bars, restaurants en winkeltjes in de buurt van het meer. Als het gaat om eten en drinken hoef je dus niet lang te zoeken om wat lekkers te kunnen nuttigen. Ook kun je terecht in diverse nachtclubs en andere feestgelegenheden. Als je van feesten houdt is het een ideale bestemming. Ook niet gek dus dat er elke zomer weer enorm veel Nederlandse jongeren naar Siófok reizen om helemaal los te gaan een paar weken lang.

Hoe kom je er?
Hoe kom je bij het Balatonmeer? Daar heb je meerdere mogelijkheden voor. Als je vanuit Nederland naar het Balatonmeer wilt reizen dan kun je mee met een busreis, uiteraard ga je dan met een hele groep mensen. Zo’n busreis vertrekt meestal vanuit verschillende plaatsen in Nederland. Naast een busreis kun je er ook voor kiezen om met de auto te gaan. De reisduur bedraagt met de auto ongeveer 14 uurtjes. Ook kun je ervoor kiezen om met het vliegtuig naar Boedapest te vliegen en vanuit daar met de trein naar het Balatonmeer te reizen. Gelukkig liggen de prijzen van de treintickets in Hongarije niet heel hoog, dus je kunt redelijk goedkoop vanuit Boedapest naar Siófok reizen bijvoorbeeld.

Een indruk
Wil je een indruk krijgen van het prachtige Siófok? Beijk dan het filmpje hieronder!